112

Dronken automobilist schept 16-jarige fietser

Een ernstig ongeluk zaterdagnacht in Oijen. Op de Parallelstraat schept een automobilist rond twee uur een 16-jarige fietser. De auto belandt vervolgens tegen een boom.

De politie had de auto al eerder op de korrel. Omdat de agenten het kenteken niet goed konden zien, besloten ze achter de Audi aan te gaan. Toen de automobilist zag dat hij werd achtervolgd door de politie probeerde hij met hoge snelheid te ontsnappen. De politie zette vervolgens de sirene uit om te verhinderen dat de auto te snel zou blijven rijden. Niet lang daarna gebeurde het ongeluk.

Een fietser, een jongen van 16, raakt gewond bij de botsing en moet naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn verwondingen blijken later mee te vallen. De passagier in de auto, een 19-jarige vrouw uit Den Bosch, ligt met onbekend letsel in het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit de gemeente Oss, blijkt teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Familieleden van de slachtoffers die kwamen kijken op de plek van het ongeluk werden door de politie opgevangen. De politie doet nog onderzoek naar het ongeval.