Britse politie: 'Madeleine McCann ontvoerd tijdens inbraak'

Het Engelse meisje Madeleine McCann is ontvoerd tijdens een mislukte inbraak. De Britse politie zou een bende op het spoor zijn, waarvan een lid in het Portugese resort werkte waaruit het meisje vlak voor haar vierde verjaardag in 2007 verdween.

Britse media melden vrijdag dat de man de chauffeur zou zijn van een bus voor de toeristen in het vakantieoord. Hij zou echter ook hebben samengewerkt met drie anderen. Die waren aanwezig op de plaats van de verdwijning, zou uit gegevens van hun mobiele telefoons blijken.

De mannen zijn al eerder ondervraagd, maar de Britten willen ze verder aan de tand voelen. Eerder bekenden ze wel kleine diefstallen in het complex te hebben gepleegd.

Kritiek

De mannen zijn door de Portugese politie wel aangewezen als verdachten, maar ondanks een arrestatie op verzoek van de Britten werden ze ook weer vrijgelaten. De Portugese politie heeft steeds veel kritiek gekregen over de manier waarop ze het onderzoek heeft aangepakt.

Sinds het meisje verdween zijn er al 9000 meldingen geweest van mensen die menen haar ergens ter wereld te hebben gezien.