112

Unieke Volkswagen-camperbus gestolen

Een opvallende en unieke camperbus is maandagnacht gestolen in Eindhoven. De gedupeerden doen woensdag in Hart van Nederland een oproep om uit te kijken naar het voertuig.

De camper is een Volkswagen T3-busje, bespoten met kunstige graffiti. “Zo voor de deur meegenomen”, vertellen Helga en Ronald Barten. “Ook de kinderen kunnen het niet geloven. Die  camper maakt al zeventien jaar deel uit van ons leven.”

“Iedere vakantie met onze kinderen was met deze camper. We gingen er overal mee naartoe. De kinderen en wij zijn helemaal ondersteboven”, vertelt de aangeslagen Helga. Ze hebben aangifte gedaan bij de politie en plaatsten een oproep op Facebook. Daarop kregen ze de tip om in Antwerpen bij de havens te gaan kijken. “Schijnbaar verdwijnen deze campers zo naar het buitenland. We zijn gaan kijken, maar ja, waar moet je zoeken?”

Ze hopen dat door de aandacht die aan de diefstal wordt gegeven, mensen de camper misschien zien rijden. De camper ziet er opvallend uit, dus alle tips over de bus zijn meer dan welkom.

Mensen die denken de camper gezien te hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of met Hart van Nederland via 020 – 800 7777.