1 april, kikker in je bil: een overzicht

De eerste dag van april betekent jaarlijks weer de uitgelezen mogelijkheid om elkander lekker voor het lapje te houden. Hart van Nederland selecteert voor jou een aantal grappen waar we zelf misschien wel bijna ingetrapt waren.

Zo zou Google een zelf rijdende fiets introduceren, geïnspireerd op de techniek achter de zelf rijdende auto. In de fietsstad bij uitstek, Amsterdam, zal de wereld kennismaken met dit stukje innovatie. Met als doel dat fietsen door Amsterdam slimmer, makkelijker en veiliger zal plaatsvinden.

Het Liftinstituut doet ook een duit in het 1 april-zakje: zij waarschuwt voor de gevaren van de ‘hipsterbaard’ in de lift. Er zou een alarmerende toename zijn van het aantal ongelukken in liften door bovengemiddelde gezichtsbeharing.  “Aan het begin en het einde van de dag wordt de liftcapaciteit in kantoren ten volle benut. Veel liften zijn dan overvol. Jezelf alsnog in de lift wurmen, kan voor een baarddragende verkeerd uitpakken als de liftdeuren weer dichtgaan.”, zo schrijft het Liftinstituut. Om meer bewustwording te creëren is er een waarschuwingssticker ontwikkeld.

En er was nog een liftgrap, want liftbedrijf Mitsubishi Elevators kondigde een toilet in hun liften aan “voor meer comfort bij onvoorziene situaties”. In het moederland Japan, waar veel aardbevingen plaatsvinden voorzagen ze die onvoorziene situaties als je vast kwam te zitten bij calamiteiten. Daarom zou de pilot worden gestart in Groningen…

Voor vrijgezellen die op zoek zijn naar een huurwoning is er sinds vrijdag een “nieuw initiatief”: na Tinder en InnerCircle is het sinds 14 maart mogelijk om daten en verhuizen te combineren met Blindsamenwonen.nl.  “Samenwonen-at-first-sight wordt de nieuwe trend van 2016” verwacht Esteon oprichter Gijs-Jan Witkamp. Met een jaarcontract wil het bedrijf uiteindelijk het tekort aan huurwoningen terugdringen. Want uit onderzoek zou blijken dat het woningtekort in de grote steden te wijten is aan de grote hoeveelheid vrijgezellen.

En natuurlijk was er de halfgeslaagde 1 aprilgrap van het bekendste ijsje van Nederland. Die zou per 1 april uit de schappen verdwijnen omdat ‘ie in het buitenland niet zo populair was. Gelukkig kunnen de raketijsjes-adepten weer rustig ademhalen: het vrolijke ijsje blijft gewoon verkrijgbaar.