Weer & Verkeer

'Zwaardere straffen bij ernstige verkeersovertredingen'

Automobilisten die een dodelijk ongeluk veroorzaken moeten zwaarder worden gestraft. Met die boodschap gaat de Vereniging voor Verkeersslachtoffers dinsdag naar Den Haag om een petitie met ruim 25.000 handtekeningen aan te bieden aan staatssecretaris Fred Teeven.

De straffen die nu gegeven worden zijn volgens de vereniging veel te laag.” Twee derde van de fatale overtredingen wordt veroorzaakt door te hard rijden of onder invloed zijn van alcohol of drugs. Deze groep moet harder aangepakt worden en niet meer wegkomen met een taakstraf”, aldus de vereniging.

De petitie is opgesteld door Midden-Limburger Marvin Mennes. Aanleiding is onder meer de veroordeling van een 33-jarige Pool tot een taakstraf van 120 uur na het doodrijden van een opa en oma en hun 2-jarige kleinkind in Meijel, op 19 mei vorig jaar.

De vader van het dochtertje gooide in november, na het horen van de straf, een stoel naar de rechter in Roermond. Het incident (zie video hierboven) en de taakstraf voor de man leidden tot veel ophef en onbegrip.