Zeven mensen aangehouden wegens mensenhandel

In Amsterdam en Hongarije zijn dinsdag zeven mensen aangehouden. Ze worden verdacht van mensenhandel, witwassen en gedwongen prostitutie, meldde de politie woensdag.

De politie deed invallen op drie plaatsen in de binnenstad van Amsterdam en Amsterdam-West en in drie woningen in Hongarije. De invallen gebeurden tegelijkertijd, zodat verdachten elkaar niet konden waarschuwen. In Amsterdam zijn drie mannen van 29, 31 en 45 jaar aangehouden en een vrouw van 38. In Hongarije gaat het om drie mensen van 29, 44 en 47 jaar.

Bij de invallen in Nederland werden twee vrouwen van 21 en 22 aangetroffen die mogelijk het slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie. Zij krijgen hulp aangeboden. Alle betrokkenen, verdachten en mogelijke slachtoffers, hebben de Hongaarse nationaliteit.

De politie kwam de bende in 2011 op het spoor door onverklaarbare overboekingen van Nederland naar Hongarije en forse contante stortingen op Nederlandse bankrekeningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, maar de politie gaat ervan uit dat de hoofdrolspelers nu vastzitten.

ANP