Sport

Zes arrestaties vanwege onrust na PSV-Ajax

Na afloop van de voetbalwedstrijd PSV- Ajax is het zondagavond in Eindhoven onrustig geweest. De politie pakte zes supporters van PSV op. De verdachten, variërend in de leeftijd 15 tot 34 jaar, gooiden stenen naar leden van de mobiele eenheid (ME). Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, aldus een politiewoordvoerster.

De ongeregeldheden braken uit in de drukte toen de supporters het stadion verlieten. Tientallen supporters keerden zich in de buurt van het stadion tegen een aantal niet-geüniformeerde agenten. De ME voerde daarop charges uit, waarna de supporters met stenen gooiden. Drie ME’ers raakten gewond. Ook de verdachte van 15 raakte gewond toen hij werd gebeten door een politiehond.

Voor de wedstrijd werden ook al zes PSV-supporters aangehouden. Vijf staken er vuurwerk af, één plakte stickers op een politievoertuig. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten. Vier kregen een boete, de andere twee zijn doorverwezen naar Buro Halt.

Videobeelden

De politie denkt de komende dagen nog meer mensen aan te houden. Met behulp van videobeelden, waarop het geweld tegen de agenten te zien zou zijn, hoopt de politie de identiteit van andere supporters te achterhalen. De politie zegt de beelden openbaar te maken, als de supporters zich niet melden bij de politie.

PSV verloor de wedstrijd in eigen huis met 1-3 van de Amsterdammers.

ANP