Zaak bijna fatale mishandeling Davy Kruse aangehouden

De zaak van de ernstige mishandeling van Davy Kruse in 2010 is maandag door de rechtbank van het Belgische Tongeren aangehouden. De rechter wil een extra arts laten kijken naar de verwondingen die Davy heeft opgelopen.

De dan 30-jarige Davy bezoekt op 1 augustus 2010 de Open Air Party in het Belgische Lanaken. Davy gaat naar de wc, maar komt niet meer terug. Zijn vrienden kijken waar hij blijft en treffen hem buiten bewustzijn aan. In het ziekenhuis aangekomen, blijkt dat hij een schedelbreuk en een hersenbloeding heeft opgelopen, waardoor hij in coma is geraakt. Hij moet knokken voor zijn leven en de artsen van het ziekenhuis in Genk geven hem al op. Tot ieders verbazing en blijdschap ontwaakt hij toch weer uit zijn coma.

Begin december 2010 wordt een 22-jarige man uit Maasmechelen voorgeleid op verdenking van de ernstige mishandeling. Hij bekent degene te zijn geweest die de bijna fatale kopstoot heeft uitgedeeld, maar heeft verder een hele ander lezing van de situatie dan bij de onderzoekers bekend is. Daarna duurt het nog jaren voordat er schot in de zaak komt.

Volgens de rechter zijn er echter nieuwe aanwijzingen naar boven gekomen dat Davy vlak voor de kopstoot al zou zijn gevallen en daar mogelijk al ernstig letsel heeft opgelopen. Daarom is een nieuwe arts opgeroepen om de verwondingen van Davy te onderzoeken op herkomst. De verwachting is dat het zomaar weer een paar maanden tot een jaar kan duren voordat de rechtszaak weer wordt opgepakt.