Vermoorde Yasmeen is gewurgd

De in januari vermoord Yasmeen Dad is gewurgd. Dat bleek donderdag in Rotterdam tijdens de eerste zittingsdag van de rechtszaak over de moord op de uit Pakistan afkomstige vrouw.

Hoofdverdachte in de zaak is de echtgenoot van Yasmeen, Adeel D. Het Openbaar Ministerie heeft ook voor het eerst bewijsmateriaal getoond in de zaak. Zo was het ontzielde lichaam van Yasmeen gewikkeld in een kleurig kleed dat door de vader van Adeel werd herkend als een kleed dat in de familie is geweest.

Yasmeen zou in het verleden al vaker slachtoffer zijn geweest van mishandeling door haar echtgenoot. Ze bleef ook verstoken van contact met de buitenwereld terwijl zij meer vrijheid wilde. Het OM wilde ook een psychisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum, maar hij wil de hoofdverdachte niet aan meewerken. Omdat er ook geen aanwijzingen zijn op een geestelijke stoornis, komt deze observatie er niet.

Handlangers

Maandag zijn nog twee vrienden van de hoofdverdachte aangehouden. Het onderzoeksteam concludeerde op basis van sporen van mobiele telefoons dat zij op de dag van de verdwijning bij de woning van Yasmeen en Adeel zijn geweest in Rotterdam en op de plek in een bos in Drenthe waar Yasmeens lichaam werd aangetroffen.

Yasmeen verdween half januari en werd door haar man als vermist opgegeven. Een kleine maand later werd ze in de bossen bij Ruinen gevonden, haar man werd toen direct opgepakt.

De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden, de hoofdverdachte blijft in voorarrest.