Waar vind je de grootste borsten van het land?

Waar in Nederland vind je vrouwen met de grootste borsten? Europa’s grootste online erotiekwarenhuis Pabo.nl deed er onderzoek naar, en wat blijkt? De Utrechters en Zeeuwen hebben de kleinste borsten en de vrouwen in Overijssel en Groningen de grootste.

In de provincie Zeeland verkoopt de erotiekketen de meeste beha’s met de kleinste cupmaat A en in de provincie Utrecht worden relatief de meeste ‘kleine’ cupmaten A, B en C verkocht. Zeeland valt verder ook op doordat er ook relatief veel vrouwen beha’s kopen in de forse maat F.

In Utrecht worden de meeste C-cups besteld en in Overijssel de meeste D-, E- en F-cups. Vooral beha’s in cup D worden veel besteld in Overijssel (liefst 30% van het totaal). Ook de Groningers doen het goed bij de grote cupmaten, liefst 12% van alle relatief grote beha’s in cup E worden in die provincie verkocht.

Volgens seksuologe Kaat Bollen is de cupmaat van vrouwen vooral genetisch bepaald, zo vertelt zij in gesprek met BN de Stem, “Als je grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen.”

Waar wonen dan de mannen met de grootste….?

En, waar wonen dan de grootst geschapen mannen? Nou, die wonen in Friesland en Noord-Holland. Want daar worden realtief de meeste XXL-condooms besteld, aldus Pabo. Extra sterke condooms, die vooral door homo’s gebruikt worden, vinden vooral in Overijssel gretigst aftrek.

In bovenstaande video een vrouw met wel heel opmerkelijk grote borsten.