112

Vlinderhondje bijt Minke (7) in gezicht

De 7-jarige Minke vond het een heel erg schattig hondje en daarom aaide ze het vlinderhondje. Maar het hondje had er geen zin meer in en beet hard in het gezicht van Minke. Tot teleurstelling en frustratie van haar ouders heeft de eigenaar van het dier niks laten horen en de politie maakt er geen zaak van.

“Er was heel veel bloed en paniek. Haar onderlip was in drie stukken gescheurd en in haar bovenlip zat een gat tot op haar tandvlees”, vertelt de vader van Minke. “Ze is geopereerd door een plastisch chirurg en heeft heel veel hechtingen. We hebben alle vertrouwen in de chirurg, maar ook hij kan niet zeggen wat de toekomst zal brengen. Pas over een half jaar wordt duidelijk hoeveel er nog te zien zal zijn van de beet, maar belangrijker nog, of ze het gevoel weer terug krijgt in haar lippen.”

Dinsdag liep Minke met een begeleidster van de buitenschoolse opvang en nog wat kinderen langs de Kromme Rijn, in de buurt van het Lodewijk Napoleonplantsoen. Daar liep een vrouw met een klein hondje, dat de kinderen allemaal wilden aaien. Toen Minke aan de beurt was en bukte sprong het hondje op en beet omhoog, in het gezicht van Minke.

De politie maakt er geen zaak van omdat de hond niet bekend staat als agressief, aldus een woordvoerder.