Vijf jaar na mishandeling van Davy Kruse

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Davy Kruse ernstig werd mishandeld tijdens een dancefeest. Nog dagelijks werkt de 35-jarige Maastrichtenaar aan zijn herstel. Ondertussen is tegen de verdachte 30 maanden cel geëist.

Davy bezoekt op 1 augustus 2010 de Open Air Party in het Belgische Lanaken. De dan 30-jarige Davy gaat naar de wc, maar komt niet meer terug. Zijn vrienden kijken waar hij blijft en treffen hem buiten bewustzijn aan. In het ziekenhuis aangekomen, blijkt dat hij een schedelbreuk en een hersenbloeding heeft opgelopen, waardoor hij in coma is geraakt. Hij moet knokken voor zijn leven en de artsen van het ziekenhuis in Genk geven hem al op. Tot ieders verbazing en blijdschap ontwaakt hij toch weer uit zijn coma.

Begin december 2010 wordt een 22-jarige man uit Maasmechelen voorgeleid op verdenking van de ernstige mishandeling. Hij bekent degene te zijn geweest die de bijna fatale kopstoot heeft uitgedeeld, maar heeft verder een hele ander lezing van de situatie dan bij de onderzoekers bekend is. Daarna duurt het nog jaren voordat er schot in de zaak komt. Op 21 september komt de zaak voor de rechter.