Sport

Van Bronckhorst nieuwe trainer Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst is komend seizoen werkzaam als hoofdtrainer van Feyenoord. De huidige assistent-trainer van de Rotterdamse club volgt Fred Rutten op, die komende zomer na een jaar uit De Kuip vertrekt. Jean-Paul van Gastel gaat komend seizoen door als assistent-coach van de stadionclub.

De 40-jarige oud-international ondertekent een contract voor twee jaar. Van Gastel zal bij Feyenoord voor drie jaar bijtekenen, zo meldde de Rotterdamse club maandag op de website. Van Bronckhorst en Van Gastel fungeren sinds 2011 beiden als assistent-trainer bij de Rotterdammers.

Van Bronckhorst en Van Gastel speelden in hun carrière als profvoetballer jarenlang voor de Rotterdamse club. De toekomstige hoofdcoach kwam 106 keer voor Oranje uit. Na de verloren WK-finale in 2010 tegen Spanje beëindigde hij zijn loopbaan. Van Gastel (42) behaalde in 1999 met Feyenoord de landstitel. In 2003 sloot hij bij De Graafschap zijn carrière af. Van Gastel, evenals Van Bronckhorst een oud-middenvelder met een gezegende traptechniek, speelde vijf interlands.

Redactie/ANP