112

Tweede dode baby gevonden in Heerhugowaard

In Heerhugowaard heeft de politie een tweede dode baby gevonden. Dat heeft de politie dinsdagmiddag laten weten.

Op 8 oktober wordt in een tas een dode baby aangetroffen bij een woning aan de Schelde. Tijdens het politieonderzoek dat volgt, treffen agenten dezelfde dag in een andere woning in de straat een tweede stoffelijk overschot van een baby aan.

De politie heeft dit niet direct bekendgemaakt, omdat de onderzoekers eerst het DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wilden afwachten. Hierbij is geconstateerd dat de baby’s geen verwantschap hebben met de 34-jarige bewoonster van de woning, of met de 35-jarige vrouw die spullen in de woning had opgeslagen. Hun eventuele rol in de zaak wordt nog onderzocht.

In het belang van het onderzoek wil de politie verder nog geen informatie prijsgeven. “We kunnen ons voorstellen dat deze bijzondere zaak emoties losmaakt en vragen oproept. Wij vragen echter begrip voor onze terughoudendheid in de informatieverstrekking”, staat in de verklaring. “Er is al veel informatie publiek geworden, dit kan het onderzoek bemoeilijken. Zowel mogelijke getuigen als verdachten kunnen immers beïnvloed zijn.”