Weer & Verkeer

Treinenloop Utrecht nog hele avond verstoord

De treinenloop rondom Utrecht CS is inmiddels grotendeels opgestart, maar duidelijk is dat de rest van de dag minder treinen blijven rijden. Dit heeft de NS maandagavond laten weten.

ProRail verwacht dat de treinenloop dinsdag weer normaal is. De spoorbeheerder adviseert bij reizen van, naar en via Utrecht maandagavond altijd de meest actuele reisinformatie te raadplegen, aldus een zegsvrouw.

Op sociale media worden grappen gemaakt over de zoveelste treinstoring, maar er zijn ook initiatieven van hulpvaardige mensen. “Kan ik iemand blij maken met een lift vanuit Leiden/Leiderdorp naar Utrecht?” vraagt ene Geerjanne op Twitter.

ProRail liet in de middag al weten dat geprobeerd wordt op de lange intercitytrajecten van en naar Utrecht twee treinen per uur in te zetten. Op de kortere trajecten worden bussen ingezet of gelden omreisadviezen, aldus NS en ProRail. Langeafstandsreizigers tussen Rotterdam en Amersfoort wordt geadviseerd om de route via Schiphol te kiezen.

Door een ernstige storing in de systemen van ProRail konden er ‘s morgens helemaal geen treinen van en naar Utrecht rijden. Omdat Utrecht CS een belangrijk spoorknooppunt is, hadden reizigers in grote delen van het land last van de storing. In de middag werd het treinverkeer wel weer opgestart, maar de problemen voor reizigers waren daarmee nog niet voorbij.

ANP