112

Tram rijdt door met dode passagier

Een Amsterdamse trambestuurder heeft vrijdag rondgereden met een overleden man in zijn tram. Dat bevestigde de Amsterdamse vervoerder GVB maandag na berichtgeving in De Telegraaf. De vervoerder liet ook weten dat dit volstrekt onacceptabel is en dat de bestuurder per direct op non-actief is gesteld.

Een vrouw die naast de man ging zitten, vond al dat de man opvallend stil bleef zitten. Uit nadere inspectie bleek dat de man was overleden. De vrouw heeft dit direct gemeld bij de bestuurder van lijn 5, maar hij weigerde te reageren. Ook andere passagiers zeiden dat een van de passagiers het leven had gelaten, maar het leek de bestuurder niet te interesseren.

Pas bij de eindhalte aan het Binnenhof in Amstelveen konden ambulancebroeders naar de man, hulp bleek toen al te laat. Volgens De Telegraaf zou de bestuurder zelfs tegen een collega hebben gezegd “Er ligt nog iets voor je in de tram.”

OPROEP: Hart van Nederland is op zoek naar mensen die in deze tram zaten. Ben of ken je iemand die passagier was in deze tram? Neem dan contact met ons op via 020 – 800 77 77 of mail naar hart@sbs.nl.