Toestand Nederlandse crimineel in Panama zorgwekkend

De toestand van de Nederlandse crimineel Sjaak B., die vorige maand in Panama City in zijn achterhoofd werd geschoten, is nog altijd zeer zorgwekkend. Dat meldt De Telegraaf maandag.

B. wordt verpleegd op de intensivecareafdeling van het Saint Thomasziekenhuis in Panama, waar hij 24 uur per dag wordt bewaakt door de lokale politie. Hij is nog steeds zwaargewond en mogelijk halfzijdig verlamd. Het is onduidelijk wat de perspectieven zijn op herstel.

De Nederlander werd zaterdag 24 januari neergeschoten toen hij met een andere man in een hamburgerrestaurant een consumptie nuttigde. Op bewakingsbeelden was naderhand te zien hoe de schutter zijn doelwit van achteren benaderde en van dichtbij op het achterhoofd richtte.

Na één schot ketste vermoedelijk het wapen en vluchtte de man naar buiten, B. zwaargewond en hevig bloedend achterlatend. Het slachtoffer geldt in het Passageproces, dat in deze periode in hoger beroep wordt behandeld, als een belangrijke verdachte. Hij is volgens het Openbaar Ministerie onder meer schuldig aan medeplegen van moord en lid van een criminele organisatie.