Sport

Successen voor de para snowboarders op het WK

Groot Nederlands succes zaterdag op het WK banked slalom in het Spaanse La Molina. Paralympisch snowboarder Chris Vos behaalde goud. Ook bij de dames was er succes: Bibian Mentel sleepte ook een gouden medaille binnen.

Het WK banked slalom is een snowboardkampioenschap voor sporters met een lichamelijke beperking. Chris Vos kreeg toen hij vijf jaar oud was een ernstig ongeluk waarbij zijn been verlamd raakte. Om te lopen en te snowboarden maakt hij gebruik van een brace.

Vos kwam bij de training niet goed in zijn ritme. Maar toen hij tijdens de eerste run een goeie tijd neerzette, pakte hij door. ”Ik kreeg vertrouwen en kon de volgende runs vol gas geven. Dat ging niet geheel zonder fouten, maar het gaf een heerlijk gevoel. Dat gevoel heb ik, naast plezier natuurlijk, echt nodig in de wedstrijd”, meldt Vos.

Ook Bibian Mentel kan met tevredenheid terugkijken op het kampioenschap. De 42-jarige paralympisch snowboarder behaalde ook goud. Mentel verloor in 2002 haar rechter onderbeen door botkanker. Ze haalde tijdens de Paralympische Spelen in Sotsji vorig jaar een gouden medaille.