Stroom uitgezet rond Moddermanstraat

In de omgeving van de Moddermanstraat in Rotterdam is zondagavond de stroom er tijdelijk afgegaan. De hulpdiensten kunnen dan veilig verder met hun werk aan de zwaarbeschadigde huizen. De politie meldde zondagavond dat zeker 150 huizen schade hebben opgelopen door de explosie en de brand. Dertien gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, twee van hen zijn er ernstig aan toe.

Hulpdiensten, energieleveranciers en de gemeente maken zondagavond een begin met het in kaart brengen van de schade aan de woningen. Ze moeten wel in veiligheid kunnen werken. Zo zijn er door de ontploffing leidingen gesprongen en kwamen er hier en daar verwarmingsradiatoren los van de muren.

Eerder al maakte burgemeester Ahmed Aboutaleb bekend dat 150 bewoners de nacht elders moeten doorbrengen. Veel mensen zijn druk bezig de woningen dicht te timmeren. Alle bewoners van het appartementencomplex waar de explosie was, kunnen niet terug.

De hulpdiensten gaan nog steeds uit van een gasexplosie. Politiehonden doorzoeken zondagavond voor een tweede maal in het appartementencomplex om uit te sluiten dat er nog mensen zijn achtergebleven. Niemand is als vermist opgegeven, zei een politiewoordvoerster.

ANP