SGP start campagne tegen vreemdgaan

De SGP roept mensen op geld te geven voor een campagne tegen overspel. Met teksten op billboards in het hele land wil de partij reclame maken voor trouw in relaties. Ook komt er een website met tips om relaties “te verfrissen en te versterken”. Dat kondigde partijleider Kees van der Staaij maandagavond aan in het televisieprogramma Pauw.

De partijleider denkt 15.000 euro nodig te hebben voor zijn campagne, al wil hij het liefst twee tot drie keer zo veel om een “helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid” te geven. Hij wil het geld ophalen via crowdfunding.

De SGP keerde zich eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij waarschuwt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt.

Politiek taboe

“Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen”, aldus Van der Staaij.

Van der Staaij deed maandag alvast een suggestie voor een slogan: ‘Je bent een rund als je met je relatie stunt’.