Gezondheid

Schoolklas half leeg door ongekende griepgolf

Het heerst, zeggen ze dan. Maar zo erg als op basisschool Het Drieluik in Huissen is het bijna nergens! Het klaslokaal van juf Monique is zo ongeveer leeg, maar liefst 18 van de 28 kinderen liggen met griep op bed.

Het begon allemaal vlak na de vakantie, zegt juf Monique van der Hoeven. Twee leerlingen van groep 5/6 kregen een behoorlijke griep te pakken. Toen zij beter waren, brak de epidemie in de klas pas goed uit. De een na de ander werd door het griepvirus geveld. Juf zelf bleef ook niet gespaard en moest een paar dagen onder de wol doorbrengen. Voor juf Monique is het een bijzondere situatie, in haar loopbaan heeft ze dit nog nooit meegemaakt.

Toch is het volgens Gé Donker, epidemoloog bij het Nivel, landelijk gezien een milde griepepidemie. “Het virus a (N3N2) waart nu zo’n zeven weken rond in het land. We spreken van een griepepidemie als er op de 100.000 mensen in Nederland 51 mensen griepverschijnselen vertonen.” Een milde epeidemie dus, maar wel iets zwaarder dan die van vorig jaar. En… er kan nog een piek komen in februari, volgens Donker. Dus wees gewaarschuwd!