Scholieren krijgen huiswerkbegeleiding in biljartcafé

Weinig leerlingen kunnen zeggen dat ze huiswerkbegeleiding in een biljartcafé krijgen. Huiswerkbegeleider Cees Klijn zweert erbij, want volgens hem hebben biljart en wiskunde alles met elkaar te maken. En zo wordt leren een stuk leuker voor de scholieren van de Zundertse Mencia Sandrode school.

Cees is zelf een fanatieke biljarter en zag in het biljartcafé vooral veel vergrijzing. “Ik stond op een dag in het café, en keek naar de biljarttafels en zag overal oude mannen staan, zelfs een tafel met wat uitgebluste mensen ernaast. Ja, dan kun je maar één ding concluderen: we hebben jeugd nodig!” Dus hoog tijd voor nieuwe aanwas.

Maar hoe breng je tieners in aanraking met de biljartsport? Door leren te combineren met het ballenspel. Zo kunnen lastige wiskundige vraagstukken uitgelegd worden via het biljarten, zoals het berekenen van hoeken, het leren inschatten en het berekenen van kansen. Woensdag kregen de leerlingen een biljartclinic in de aula van de middelbare school. Een aantal topbiljarters leerden de scholieren de kneepjes van het vak.