112

'Ruzie ging vooraf aan dood Steve (20)'

Op de A76 bij Simpelveld is zaterdagnacht de 20-jarige Steve Ramakers om het leven gekomen. De man uit Obbicht liep over de snelweg en werd door twee auto’s aangereden en overleed ter plaatse.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en kan op dit moment nog niets zeggen over de toedracht van het ongeval. Op social media regent het negatieve reacties, vooral gericht op de inzittenden. Want hoe kun je iemand nu uit laten stappen op de snelweg?

De vader van een van de inzittenden was bereid om te vertellen wat zich heeft afgespeeld vlak voor het tragische ongeval. “Steve was verward en hij kreeg ruzie met een van de andere passagiers en wilde al tijdens het rijden uitstappen. De andere inzittenden hebben hem geprobeerd tot reden te brengen, maar dat hielp niet. Daarop zijn ze uiteindelijk gestopt op de vluchtstrook nabij een tankstation en toen is hij uitgestapt.”

Avondje stappen

De vijf inzittenden waren onderweg naar huis vanuit het Duitse Aken, waar zij de avond doorgebracht hadden in discotheek Starfish. “Ze hebben hem nog een keer op andere gedachten proberen te brengen, maar hij rende weg en weigerde in te stappen.” De inzittenden van de auto kwamen er pas een dag later achter welk drama zich af had gespeeld op de A76. De politie is toen direct ingelicht.

In bovenstaande video de reportage die wij zondag maakten van het ongeval en vanavond in Hart van Nederland een uitgebreide reportage over het ongeval op de A76.