Sport

Robben mist interlands van Oranje

Arjen Robben mist de komende interlands van het Nederlands elftal. De aanvaller liep zondag in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach een scheurtje in een buikspier op. Robben is door die kwetsuur zeker enkele weken uitgeschakeld, meldde Bayern zondag. Hij mist de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (28 maart) en de oefenwedstrijd tegen Spanje (31 maart).

Robben kwam tegen Gladbach na een tackle verkeerd terecht en moest al na 24 minuten van het veld. Hij werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De sterspeler van Oranje was juist net hersteld van een beknelde zenuw in zijn rug.

Robben is al de tweede topspeler die de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij moet laten gaan. Bondscoach Guus Hiddink moet het in de ArenA ook al stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Robin van Persie. Daarnaast is ook Ron Vlaar niet fit.

Hiddink omschreef het treffen met de Turken vrijdag nog als cruciaal. Oranje staat in de poule derde, achter Tsjechi√ę en IJsland. “Als we van Turkije verliezen, dan gaan zij ons ook voorbij”, rekende de bondscoach toen. “Dan verliezen we de grip, want de nummers een en twee gaan naar het EK en nummer drie spelen play-offs, tenzij je de beste nummer drie bent.”

ANP