Politie zoekt met paarden naar vermiste Hanno (47)

De politie is donderdag een grote zoekactie gestart naar de vermiste Amersfoorter Hanno van Mil. Met behulp van 11 politiepaarden is gezocht in natuurgebied De Traay nabij Driebergen.

Het is volgens een woordvoerder van het zogenoemde coldcaseteam Midden-Nederland een compleet nieuwe werkwijze voor de politie. “De paarden lopen in linie door het bos. De ruiters zitten hoog en hebben zo een totaal ander blikveld dan speurders op de grond. Omdat ze ook gps-zenders bij zich dragen, heeft de recherche straks grote bosgebieden helemaal nauwkeurig in kaart.”

De 47-jarige Hanno is al bijna een jaar vermist. Zijn auto werd teruggevonden op de parkeerplaats van de Piramide van Austerlitz, maar daar moest hij volgens zijn agenda helemaal niet zijn. Van Mil had een afspraak op een congres voor zijn werk in een conferentiecentrum in Driebergen, maar kwam daar nooit aan.

Zijn mobiele telefoon en laptop bleven om onverklaarbare redenen achter in zijn auto. Ook zijn autosleutels werden in de auto aangetroffen.