112

Politie zoekt getuigen dode man in tram

De Amsterdamse politie is op zoek naar getuigen die in tramlijn 5 zaten op het moment dat er een overleden man in de tram zat. Een Amsterdamse trambestuurder reed enige tijd rond met de 56-jarige overleden man.

Inmiddels heeft de politie al wel één getuige gesproken, maar graag willen zij met meer passagiers in contact komen. De tram reed vrijdagmiddag 23 januari (tussen 16.00- 16.30 uur) van het Koningsplein in Amsterdam naar het Handelsplein in Amstelveen.

Een vrouw die naast de man ging zitten, vond al dat de man opvallend stil bleef zitten. Uit nadere inspectie bleek dat de man was overleden. De vrouw heeft dit direct gemeld bij de bestuurder van lijn 5, maar hij weigerde te reageren. Ook andere passagiers zeiden dat een van de passagiers het leven had gelaten, maar het leek de bestuurder niet te interesseren.

Pas bij de eindhalte aan het Binnenhof in Amstelveen konden ambulancebroeders naar de man, hulp bleek toen al te laat. Vervoersbedrijf GVB liet direct weten dat dit volstrekt onacceptabel is en dat de bestuurder per direct op non-actief is gesteld.