112

Politie schiet verdachte neer in Amsterdam

De politie heeft zondagochtend in Amsterdam een persoon neergeschoten in de Knokkestraat, in de wijk Nieuw-Sloten. Een arrestatieteam van de politie had een auto waarin de verdachte zat klemgereden. De politie schoot daarna de verdachte neer. Waarom de politie de man achtervolgde, is niet bekend.

Het arrestatieteam kwam in actie in verband met een ‘lopend onderzoek’. Welk onderzoek wilde een woordvoerder van de politie niet zeggen. Of de verdachte zelf bewapend was, kon de politie niet zeggen. De verdachte is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Welk letsel de verdachte heeft, is niet bekend.

Voorafgaand aan het schietincident vond een aanrijding plaats met de auto waarin de verdachte zich bevond. Meerdere voertuigen raakten beschadigd bij die aanrijding, waaronder politieauto’s. Een van de voertuigen is daarna tegen een pergola aangereden, die in de voortuin stond van twee woningen. Deze stortte in. De rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk is als de politie heeft geschoten.

In de Bijlmer in Amsterdam was zaterdagavond ook een schietincident. Daarover is nog veel onduidelijk. Bij de flat Kikkenstein werden kogelhulzen gevonden, maar verdachten of gewonden zijn niet aangetroffen. Of deze zaak verband houdt met het incident op de Knokkstraat is onduidelijk.

ANP