Dieren

Partij voor de Dieren strijdt tegen hobbyjacht

Marianne Thieme, partijleidster van de Partij voor de Dieren (PvdD) en Carla van Viegen, fractievoorzitter PvdD Zuid-Holland, verklaren de provincie Zuid-Holland maandag symbolisch jachtvrij. Zij plaatsen een protestbord bij de provinciegrens met daarop de tekst ‘wij willen dat de hobbyjacht stopt’.

Op deze manier voert de partij actie tegen de massale doding van wilde dieren in de provincie. Zij vinden dat dieren alleen geschoten mogen worden als zij uitzichtloos lijden. De PvdD vraagt ook Faunabeheer om een andere aanpak, waarbij dieren minder snel gedood worden. Volgens Bert de Zeeuw van Faunabeheer Zuid-Holland lijkt het plan van de PvdD onuitvoerbaar.

Hij zegt dat het doden van de dieren de enige manier om schade te voorkomen. ”Alternatieven zijn er niet”, aldus De Zeeuw. Vooral een overmatig aantal ganzen lijkt in de provincie een groot probleem te zijn. Bert laat weten dat de beesten niet verjaagd kunnen worden, omdat zij dan op een andere plek in de regio weer neer zullen strijken. “Op deze manier verplaats je het probleem.”