Overledenen rijden mee in carnavalsoptocht

Sinds dit weekend is de gekste tijd van het jaar weer aangebroken: carnaval! Hierbij wordt het normaal zo rustige Den Bosch omgetoverd tot Oeteldonk. Tijdens de Oeteldonkse carnavalsoptocht op 16 februari rijdt er een bijzondere wagen mee die overleden Bosschenaren herdenkt.

De optocht in Den Bosch richt zich dit jaar op het thema ‘Oeteldonk ge schittert’, ter ere van het 132 jarig bestaan van Oeteldonk. De carnavalsvereniging ‘Nooit op tijd thuis’ bouwde naar aanleiding hiervan de bijzondere kar ‘Ge schittert daor boven’. De wagen is een eerbetoon aan verschillende overleden Bosschenaren voor wie carnaval zeer veel betekende. De kar is beplakt met 132 glimmende sterren, waarop de namen van de herdachte Bosschenaren staan. Ook staan er drie reusachtige elfen op de kar.

De carnavalsvereniging ontving via een oproep op sociale media ruim 600 aanvragen voor een naam op de wagen. Uiteindelijk werden de “echte Oeteldonkers” uitgekozen die liefhebber waren van de Bossche carnaval. “Ik denk dat er bij heel veel mensen langs de optocht emoties loskomen bij het zien van al die namen die in Oeteldonk toch heel bekend waren”, zegt Sjef Bombeek van de Oeteldonkse carnavalsclub.