Ouders Michelle Mooij teleurgesteld in justitie

Het valt niet te bewijzen dat Ian A. zijn toenmalige vriendin Michelle Mooij heeft vermoord, daarom heeft de officier van justitie donderdag vrijspraak geëist voor moord. Dit tot grote teleurstelling van de ouders van Michelle.

De aanklager heeft wel drie jaar cel tegen A. geëist voor verkrachting, mishandeling en bedreiging van Michelle, maar blijft erbij dat A. haar niet heeft gedood, maar dat ze zelfmoord heeft gepleegd. A. zou Michelle in 2010 dood achter hebben gelaten nadat ze volgens hem zelfmoord had gepleegd. De politie trof haar levenloze lichaam aan in haar woning, hangend aan een koord.

Al snel werd geconcludeerd dat ze zelfmoord had gepleegd. Haar familie heeft jarenlang moeten strijden om de zaak toch voor de rechter te krijgen. De nabestaanden snappen dan ook niet waarom nu vrijspraak wordt geëist. “Ik ben ervan overtuig dan Ian verantwoordelijk is voor de dood van mijn dochter”, vertelt vader Martin Mooij. “We weten zeker dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd, anders stonden we nu niet in de rechtszaal.”