Ophef over politie-ingreep Rotterdam

Op internet is veel ophef ontstaan over videobeelden waarop te zien is dat Rotterdamse agenten een man slaan. De Rotterdamse politie heeft in een reactie al laten weten dat de ingreep noodzakelijk was, omdat de man probeerde het vuurwapen van een agent af te pakken.

De 31-jarige man, afkomstig uit Maassluis, veroorzaakte zondagavond een aanrijding op de Vaanweg. Toen de andere betrokkene, een 31-jarige Rotterdamse, bij een tankstation stopte om verzekeringsgegevens uit te wisselen, werd de man agressief en vertoonde hij onvoorspelbaar gedrag. Daarom werd de hulp van de politie ingeroepen.

Na aankomst van de agenten zei de man dat hij geen legitimatie op zak had, terwijl zijn paspoort zichtbaar was. De agenten besloten hem daarom te fouilleren. De man gaf een van de agenten een elleboogstoot in de nek en begon een worsteling. Volgens de politie ‘leek de man in een totaal andere wereld te verkeren’.

Vuurwapen

De man werd nog bespoten met pepperspray. Maar doordat hij onder invloed was van drank en drugs had dit geen enkel effect. Hij probeerde zelfs nog het vuurwapen van een van de agenten af te pakken. “Om dat te voorkomen en het verzet te breken, kreeg hij klappen op zijn bovenlichaam”, aldus de politie.

Andere agenten kwamen ter plaatse om te helpen. Daarna is de man naar het politiebureau gebracht. Hier bleek hij meer harddrugs en wiet op zak te hebben. Bij een later verhoor zei hij dat hij zich niets meer van de actie te kunnen herinneren. Hij gaf toe drank en drugs te hebben gebruikt.