112

Dinsdag ook nog geen treinen tussen Apeldoorn-Deventer

Tussen Apeldoorn en Deventer rijden zondag, maandag en ook dinsdag geen treinen, melden NS en ProRail. Op het traject is zondagochtend een trein tegen een auto gebotst. Daardoor ontspoorde de trein. De schade aan het spoor is enorm.

De bovenleiding en de portalen (de palen waar de kabels aan vastzitten) zijn over een lengte van 300 meter zwaar beschadigd en moeten worden gerepareerd. Pas als de trein weg is, wordt duidelijk hoe lang het duurt om de schade te herstellen.

De aanrijding gebeurde even voor 09.00 uur op een overweg bij Teuge. De inzittende van de auto kwam om het leven. Hij of zij heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. De politie doet daarom geen mededelingen over de identiteit.

Drie passagiers

In de trein zaten op het moment van de aanrijding drie passagiers, een conducteur en een machinist. Zij bleven allemaal ongedeerd.

Reizigers tussen Deventer en Utrecht kunnen via Arnhem reizen, tussen Amersfoort en Deventer is het beste via Zwolle te gaan, aldus de NS. De vertraging is ongeveer een uur. Er rijden bussen.

ANP