Oma van Mauro schrijft brief voor Glaucio

De oma van Mauro, Mieke van Erp, heeft een open brief op haar facebookpagina geplaatst naar aanleiding van de uitzetting van Glaucio en zijn familie. Ze vraagt de staatssecretaris: ‘Wat heeft u doen besluiten dat Gláucio en zijn zusje terug moeten naar Angola?’

Het drama van Gláucio roept hetzelfde gevoel op als de kwestie-Mauro, een paar jaar geleden. De uit Angola afkomstige Mauro zou het land worden uitgezet. Na veel kritiek en demonstraties mocht hij uiteindelijk blijven; in 2013 kreeg hij uiteindelijk een verblijfsvergunning.

De 13-jarige Gláucio en zijn 18-jarige zus Marcia werden voor het weekend samen met hun familie opgepakt en vastgezet op het uitzetcentrum in Zeist. Al 15 jaar wacht het gezin op een verblijfsvergunning en zowel Gláucio als Marcia zijn inmiddels volledig ingeburgerd, spreken vlekkeloos Nederlands en weten niet beter dan dat dit hun thuis is. Als er niets gebeurt worden ze vrijdag op het vliegtuig naar Angola gezet. Schandalig en onmenselijk vindt de omgeving van de familie. Ook Defence for Children maakt zich tot het bittere eind hard voor Gláucio en Marcia.

Maandag wordt er een demonstratie gehouden nabij het uitzetcentrum.