112

Nog geen andere slachtoffers Berg aan de Maas gevonden

Er zijn nog geen andere slachtoffers gevonden dan de twee die vrijdag werden aangetroffen bij de ontplofte woning in Berg aan de Maas. Dat meldt de brandweer. Speurhonden sloegen los van elkaar aan op de rampplek toen ze zochten naar slachtoffers onder het puin. Er werd toen besloten om een deel van de geƫxplodeerde woning te slopen. Dit is vrijdagnacht gebeurd. Er werd echter niemand gevonden.

Vrijdagavond werd besloten nog te gaan zoeken naar mogelijke slachtoffers. Toen de honden aansloegen, zetten de hulpdiensten groot materieel in en werd een deel van de woning gesloopt. Zaterdagochtend zijn de hulpdiensten begonnen loshangende delen van het appartementencomplex te verwijderen zodat de politie onderzoek kan doen. De Julianastraat voor het huis blijft afgesloten.

Vrijdagmiddag dreigde een bewoner zijn huis op te blazen. Hij draaide de gaskraan open en de woning explodeerde. Daarbij een persoon om het leven. Een ander raakte zwaargewond. De identiteit van de slachtoffers is nog niet officieel bekendgemaakt. Volgens buren is de man die alarm sloeg overleden. De bewoner raakte volgens hen zwaargewond.

Bekijk hierboven de reportage die Hart van Nederland vrijdag maakte in de Julianastraat.