112

Nieuwe seksrel in Limburg

Limburg is opnieuw opgeschrikt door een seksrel. Drie personen worden ervan verdacht een man uit Helmond te hebben afgeperst, nadat ze hem eerst hebben uitgelokt tot seks met twee minderjarige meisjes.

De man uit Helmond plaatst op Marktplaats een advertentie waarin hij seks vraagt met een jonge vrouw. Hierdoor komt hij in contact met de drie verdachten, een 41-jarige man in Roermond, een 33-jarige vrouw uit Hoensbroek en een 32-jarige man uit Heerlen. Het voorval heeft plaatsgevonden in het huis van de man uit Roermond, zo meldt zijn advocaat Ivo van den Bergh.

Het drietal sluit een deal met de Helmonder, hij mag twee uur langs seks mag hebben met het 13-jarige en 14-jarige meisje. Volgens de Telegraaf zouden deze meisjes door het drietal zijn gedrogeerd met cocaïne en drank, dit kon echter niet worden bevestigd.

Afpersing

Als de man zich uitkleedt in de badkamer, wordt hij door een van de leden van het drietal gefotografeerd in bijzijn van een van de meisjes. Daarna dwingen ze hem om 8.000 euro te betalen, anders vertellen ze zijn vrouw over het bezoek aan de twee meisjes. De man geeft aan niet zoveel te hebben, waarna de verdachten genoegen nemen met 4.000 euro.

Het is niet precies bekend wanneer dit incident plaatsvond. De politie krijgt in juli, “enkele maanden na het voorval”, lucht van het voorval en gaat direct over tot meerdere invallen en arrestaties. Volgens Van den Bergh wilde zijn cliënt de Helmonder bij de politie aangeven na hem in de val gelokt te hebben met de twee meisjes. De anderen eisten plotseling geld, aldus de advocaat.