Mysterieuze schade aan auto's Born

De brandweer heeft donderdagavond in het Limburgse Born groot alarm geslagen na meldingen over schade aan honderden auto’s. Uit de lucht vallende zwarte korreltjes veroorzaken volgens een woordvoerder van de brandweer “puntjes in de lak”. Ook autoglas raakte door de korrels beschadigd.

De beschadigde auto’s staan geparkeerd bij het bedrijventerrein Holtum-Noord, vlakbij de A2 en bij autofabriek NedCar. Bij dit terrein is een grote parkeerplaats, waar nieuwe uit autofabrieken afkomstige auto’s tijdelijk gestald worden.

Het gaat daarbij niet om auto’s van het nabijgelegen NedCar. Ook daar staan honderden auto’s buiten de fabriek, wachtend op transport naar afnemers. De brandweer gaat deze NedCar-Mini’s donderdagavond nog op mogelijke schade onderzoeken.

Waar de korrels vandaan komen, is een raadsel. Navraag bij naburige bedrijven waaronder petrochemiereus Sabic leerde dat nergens in de buurt een storing is geweest, aldus de woordvoerder van de brandweer. Maar er staat oostenwind, de korrels kunnen ook uit Duitsland zijn overgewaaid.

ANP