Gezondheid

Met een prothese over de catwalk

Terwijl in Amsterdam de welbekende Amsterdam Fashionweek in volle gang is, maken drie bijzondere modellen zich op voor een heel ander soort modeshow. In Utrecht lopen ze over de catwalk zonder been … en met prothese.

De speciale show is een initiatief van revalidatiekliniek De Hoogstraat Revalidatie. Zij willen laten zien dat de Nederlandse aanpak van mensen die met een prothese moeten leven goed werkt. Zo ook bij gelegenheidsmodel Jeanine Teunissen.  die enorm trots is dat ze vrijdag over de catwalk loopt.

Jeanine (18) kreeg toen ze 13 jaar was kanker in haar knie. Ze moest geopereerd worden een beenamputatie was noodzakelijk. “Ik zat net op de middelbare school. Ik heb ermee leren leven en ik ben trots op hoe ik nu ben.” Na een lange tijd van revalideren kan ze goed omgaan met haar prothese en dat wil ze graag laten zien. “Het is hartstikke leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen door mee te doen aan de modeshow.”

De drie dames lopen voor een publiek van orthopedisch chirurgen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesebouwers. Maar ook familie en vrienden zijn aanwezig. Jeanine: “We willen graag iedereen laten zien dat we kunnen meedoen als ieder ander.”