Man doodgeschoten in Amsterdam

In Amsterdam-Zuidoost is dinsdagnacht een man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op de Leerdamhof. Het is nog onbekend wie de man is en of hij een bekende was van de politie.

Getuigen hoorden rond 01.50 uur schoten op straat en waarschuwden de politie. Agenten vonden even later op straat de dode man. Er zou meerdere keren zijn geschoten. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

De politie zegt dat getuigen twee mannen hebben zien wegrijden op een bromfiets. Die is niet lang daarna uitgebrand teruggevonden op de Maldenhof.

De afgelopen maanden zijn in de hoofdstad meerdere doden gevallen door vuurwapengeweld op straat. In de nacht van zaterdag op zondag werd Mario Magan Tier, een bekende in de Amsterdamse onderwereld, doodgeschoten. De 45-jarige man werd verdacht van grootschalige drugshandel maar was uit voorarrest vrijgelaten. Tier werd ook wel Bolle Mario of de Spanjaard genoemd.

Zijn gewelddadige moord werd dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandeld. Hierin heeft de politie het publiek ingeschakeld voor de zoektocht naar de dader.

Anderhalve week geleden pakte de politie in de wijk Nieuw-Sloten vier verdachten op. De mannen, twee 20-jarige Amsterdammers en twee 21-jarige mannen uit Amsterdam en Almere, zouden mogelijk van plan zijn geweest om een liquidatie te plegen.

ANP