112

Lichamen zijn van opvarenden vermiste kotter

De twee lichamen die donderdag werden gevonden voor de kust van het Franse Boulogne-sur-Mer zijn inderdaad van twee van de vier opvarenden van de vermiste Urker Kotter.

De stoffelijke overschotten zijn van een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg zijn, zo bevestigde de kustwacht. De lichamen werden door een Franse en Engelse reddingsboot uit het Kanaal gehaald. Van een 29-jarige Nederlander, die schipper was, en een 48-jarige Portugees ontbreekt nog elk spoor. Van het visserschip, de Z-85 Morgenster, werd woensdagmiddag voor het laatst iets vernomen.

De zoektocht is donderdagavond na zonsondergang gestaakt. Of en op welke schaal er vrijdag verder wordt gezocht naar de opvarenden is nog onbekend. De kustwacht van Dover moet daar nog een beslissing over nemen.

De gemeente Urk leeft ondertussen mee met de opvarenden. Burgemeester Pieter van Maaren bracht een verklaring uit toen de identificatie van de lichamen nog moest plaatsvinden. “Wij hopen op berichten die ons duidelijkheid verschaffen. Ons medeleven gaat uit naar families en de mensen om hen heen. Onze gemeenschap is in het hart geraakt, er heerst verslagenheid op Urk. De saamhorigheid is echter groot. De gemeenschap van Urk staat om de families heen. Wij vouwen onze handen en bidden om kracht en sterkt”, zo schrijft de burgervader.