Lichaam opvarende kotter gevonden

Duikers hebben een derde lichaam gevonden van een opvarende van de Urker viskotter Z-85 Morgenster. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Urk woensdagavond weten aan Hart van Nederland.

“Nadat de trieste situatie is ontstaan dat het vinden van overlevenden uitgesloten was, is gezocht naar de lichamen van de overledenen. Ondanks het immense verdriet, ben ik voor de nabestaanden dankbaar dat er nu nog een lichaam is gevonden”, liet burgemeester Pieter van Maaren weten. “Op deze manier kan op een menswaardige manier afscheid genomen worden. Er is niets ergers dan een zeemansgraf en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat. Daarom hoop ik ook van ganser harte dat het lichaam van de vierde opvarende ook gevonden zal worden.”

De kotter raakte eind januari uit koers op de Noordzee. In de dagen die volgden werden de lichamen van twee van de vier opvarenden gevonden. 3 februari werd het schip zelf gevonden. Daarna waren nog twee mensen vermist. De Urker visser Jan Kramer en de Portugees Americo dos Santos Martins. Het is nog niet bekend wie van de twee is gevonden. Het lichaam van de opvarende is gevonden en geborgen en wordt zo snel mogelijk overgedragen aan de nationale politie voor identificatie. De marineduikers onderzoek de laatste ruimtes aan boord van de Z-85 met als doel ook de laatste vermiste visser te vinden.