Dieren

Levende bruinvis van het strand gehaald

Een nog levende bruinvis is dinsdagmorgen aangespoeld op het strand van Texel. Een hulpstrandjutter trof het dier aan bij Westerslag en tot zijn verbazing leefde het dier nog. Onmiddellijk kwam er een reddingsoperatie op gang.

Het was zaak om het dier zo snel mogelijk op een plek te krijgen waar het kan worden verzorgd. Het jonge bruinvisvrouwtje was vermagerd en had wat kleine wondjes bij haar staart. Maar verder mankeerde haar ogenschijnlijk niets. Medewerkers van Ecomare, de zeehondenopvang op Texel, snelden direct naar het strand met een speciale bruinvisbrancard. Een dierverzorgster van Ecomare hield de bruinvis onderweg naar de veerboot nat door steeds een spons met zeewater leeg te knijpen boven het dier. Ondertussen werd SOS Dolfijn uit Harderwijk opgeroepen voor hulp. Bij Hoorn troffen de twee organisaties elkaar en werd de bruinvis overgedragen.

Hoe het nu gaat met de bruinvis is nog niet duidelijk. Medewerkers van Ecomare en ook de strandjutter wachten in spanning op bericht uit Harderwijk … wordt vervolgd.