Dieren

Jachtluipaarden Beekse Bergen zelf op safari

Twee jachtluipaarden in safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn zondagmiddag zelf op safari gegaan. Ze wisten de wildroosters om hun terrein te omzeilen en kwamen zo terecht op de neushoornvlakte. Toeschouwster Sandra van Dijk filmde de ontsnapping.

De bezoekers die op dat moment op de neushoornvlakte reden, werden daar weg gedirigeerd. Verzorgers wisten de jachtluipaarden weer terug naar hun eigen verblijf te krijgen. De roosters en afrasteringen om hun terrein worden grondig onderzocht, om een nieuw uitstapje te voorkomen, aldus de woordvoerder. Volgens hem was er op geen enkel moment gevaar.

Op de neushoornvlakte lopen alleen neushoorns en andere dieren die geen prooi zijn voor jachtluipaarden. “Wel zagen ze aan de overkant van het water elanden staan. Die vonden ze heel interessant, maar ze konden er niet bij komen. En daarbij: ze krijgen hier genoeg te eten, dus honger zullen ze niet hebben gehad”, zei de woordvoerder.

ANP/ Redactie

Hart van Nederland ging maandag op bezoek bij Sandra van Dijk (zie fragment hieronder). Bekijk de reportage om 18.00 uur.