Dieren

IJsberen Blijdorp heten Sizzel en Todz

Sizzel en Todz, dat zijn de namen die de ijsbeertweeling in Diergaarde Blijdorp heeft gekregen. Dat maakte de Rotterdamse dierentuin vrijdag bekend. De diergaarde hield een namenwedstrijd voor de ijsbeertweeling die in december van vorig jaar werd geboren. De wedstrijd werd gewonnen door Corrie Hokken uit Rockanje.

Eigenlijk heeft ze de namen niet zelf verzonnen, want het zijn de namen van haar kleinkinderen. Die vond ze zo mooi en uniek dat ze besloot ze in te zenden, de jury van de wedstrijd was het met haar eens. Nergens tegen wereld zijn ijsberen met deze namen, bovendien zijn de namen internationaal goed bruikbaar en dat is handig als de ijsberen in de toekomst eventueel naar het buitenland gaan.

De 4-jarige kleindochter Sizzel en 2-jarige kleinzoon Todz zijn volgens hun oma ‘beretrots’. Ze zijn op dit moment op vakantie in Italië, maar hebben daar zitten juichen toen ze hoorden dat de ijsbeertjes naar hen worden vernoemd.

Hart van Nederland was er bij toen de toen nog naamloze Sizzel en Todz voor het eerst naar buiten mochten, die reportage zie je hierboven. Vanavond is in Hart van Nederland een reportage te zien over de tweeling die nu ook een naam heeft.