Sport

HvNL-cup: Van der Mark laat Assen juichen

Michael van der Mark liet de harten van alle motorfans in Nederland sneller kloppen zondag. De motorcoureur pakte op het TT-circuit van Assen twee historische podiumplaatsen.

De in Gouda geboren ‘Mickey’ komt sinds dit seizoen uit in de World Superbikes, de hoogste international motorsportklasse die wordt verreden op motor die ook commercieel verkrijgbaar zijn. Ondanks het iets mindere materiaal waar hij mee rijdt, laat hij op vrijdag bij de training en op zaterdag bij de kwalificatie al zien dat hij vooraan met kan doen met zijn Honda.

‘Magic Michael’, in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur, weet vervolgens op zondagochtend in een zenuwslopende race op te klimmen naar de derde plek. Hiermee pakt hij de eerste podiumplek ooit voor een Nederlander in de Superbikes. Onder toeziend ook van de tienduizenden fans in Assen lijkt hij in de tweede race op een vierde plek af te stevenen, totdat hij in de laatste bocht nog een plaats weet te winnen en zijn twee podiumresultaat van het weekend veilig weet te stellen.

Elke maandag geeft Hart van Nederland de ‘Cup met de Kleine Oren’ aan een Nederlandse sporter die iets bijzonders heeft gepresteerd. Dit kunnen bekende sporters zijn in grote sporten, maar ook onbekenden in kleine sporten. Heb jij een tip of suggestie voor de Hart van Nederland-cup. Stuur dan een mailtje naar hart@sbs.nl!