Sport

HvNL-Cup: Drievoudig wielerwereldkampioen Martijn Roest

Hij is pas 24 jaar, is in 2011 begonnen met wielrennen en is nu al drie keer wereldkampioen. De winnaar van de Hart van Nederland-cup van deze week is… Martijn Roest uit Wateringen.

Martijn is ongenaakbaar sterk in zijn categorie bij het aangepast fietsen voor mensen met een verstandelijke beperking. De concurrentie begint al te zweten als ze de blonde viking uit het Westland aan zien komen. Toch is het nog maar de vraag of Martijn zijn wereldtitel kan verdedigen en mag proberen zijn vierde regenboogtrui binnen te slepen. Hij moet zijn reiskosten namelijk zelf betalen.

Bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) is de verstandelijke beperking een ‘handicap’, wat de wielerunie sponsort alleen renners zonder beperking. Dat betekent dat Martijn volledig afhankelijk is van sponsoren en donaties. Hij probeert daarom genoeg geld in te zamelen via crowdfunding. En hij is al op de goede weg, hij heeft al meer dan 2500 van de benodigde 4500 euro opgehaald.

UPDATE: Schaatser Koen Verweij en diens sponsor Corendon betalen de reis voor Martijn

Ieder maandag zijn we Hart van Nederland op zoek naar bijzondere sport-momenten van het afgelopen weekend. Voetballers, schakers, darters, zwemmers en … natuurlijk kersverse kampioenen, groot en klein…  Iedere sporter kan in het bezit komen van onze nu al legendarische Cup met de Kleine Oren.