Sport

Hoogerheide huldigt wereldkampioen Van der Poel

De kersverse wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel is woensdagavond op grootse wijze gehuldigd in Hoogerheide.

Mathieu is pas 20 jaar en zou nog bij de beloften mee mogen fietsen, toch besloot hij in het diepe te springen en tussen de  ‘echte mannen’ mee te doen bij de Elite-renners. En met succes, hij was afgelopen weekend iedereen de baas in het Tsjechische Tabor en pakte de wereldtitel.

Dankzij de zege is hij de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Hij is een paar maanden jonger dan de Belg Eric de Vlaeminck was in 1966. En dat is niet het enige record dat Mathieu wist te breken, hij is met de wereldtitel ook in de voetsporen van zijn vader Adrie getreden. Van der Poel sr. was in 1996 de beste van de wereld, het is voor het eerst dat zowel vader als zoon de wereldtitel pakken bij de cyclocross.

‘Halve Belg’

Eigenlijk is Mathieu een halve Belg. Hij is in Kapellen, net over de grens bij Hoogerheide, geboren en woont daar ook al zijn hele leven. Toch ziet hij zichzelf als een echte Nederlander. Zijn vader heeft bijna zijn hele leven in Hoogerheide gewoond en ook al zijn ooms, tantes en andere familieleden wonen nog altijd in het Brabantse dorp.

Het was dan ook meteen duidelijk waar de huldiging voor de nieuwe held plaats moest vinden. Want hij woont dan misschien stiekem een paar kilometer verderop, maar Hoogerheide is toch echt ‘zijn’ dorp.