112

Homoseksueel toegetakeld na taxirit

Een 21-jarige homoseksuele man is in de nacht van zaterdag op zondag flink te grazen genomen. Hij werd een auto in gesleurd, beroofd en mishandeld. Zijn moeder en de politie vertellen onze redactie zijn verhaal.

Na een avondje stappen in een homobar neemt de man rond 2 uur een taxi naar huis. Als snel krijgt hij in de gaten dat de bestuurder iets in zijn schild voert. De chauffeur rijdt een ongewone route en kijkt heel vaak in zijn binnenspiegel. Waarschijnlijk om contact te houden met een SUV die hun achtervolgt. Bij het Vondelpark raakt het slachtoffer in paniek, gooit 20 euro naar de chauffeur en springt uit de taxi.

Terwijl de man wegrent hoort hij verschillende auto’s achter hem aan komen. Even later word hij van achter vastgepakt, geslagen en in de SUV gesleurd. “Hou je bek, kankerhomo” krijgt hij naar zijn hoofd geslingerd als hij op de achterbank gegooid word. Terwijl de auto wegrijdt word het slachtoffer in elkaar geslagen en beroofd. Vervolgens rijden de mannen naar een pinautomaat aan de Zeilstraat, en dwingen hem geld op te nemen. De daders roepen de man vervolgens iets toe, waarschijnlijk in het Arabisch en gaan er vandoor. Het slachtoffer is daarna in paniek naar huis gerend.

In het ziekenhuis blijkt de man een hersenschudding te hebben en zijn hele lichaam zit onder de blauwe plekken. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en beroving. De twee daders zijn rond de 25 jaar oud en hebben een licht getinte huidskleur. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en zich nog niet gemeld hebben.