15 maanden cel voor doodrijder Meijel

Sebastian D. moet vijftien maanden de cel in en heeft een rijontzegging gekregen van vier jaar. Hij is door het gerechtshof schuldig bevonden aan het doodrijden van de 2-jarige Ize en haar grootouders. Dit is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het hof acht bewezen dat de 34-jarige Pool te hard heeft gereden en onvoorzichtig heeft gehandeld, het hof gaat daarom mee in de de beoordeling van het OM dat sprake is van dood door schuld. Het OM had met een jaar cel en drie jaar rijontzegging wel een lagere straf geëist.

De straf is ook aanzienlijk hoger dat de straf die in eerste instantie door de rechtbank was opgelegd. Die veroordeelde D. tot 120 uur taakstraf. Deze uitspraak leidde zowel binnen als buiten de rechtszaal tot grote woede. De vader van Ize gooide uit frustratie een stoel naar de rechter. De rechtbank legde daarom in een aparte verklaring uit dat de taakstraf was opgelegd omdat niet kon worden bewezen dat de automobilist veel te hard had gereden.Toenmalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven zei naar aanleiding van een petitie te gaan kijken of de Wegenverkeerswet kan worden aangepast.