Historisch modelspoor dreigt te verdwijnen

Sinds de opening in 1979 is het een begrip in Aalten en omstreken: Modelspoor Panorama, met 250 vierkante meter Tiroler landschap compleet met watervalletjes en dorpjes én treinen natuurlijk. Maar aan dit moois komt binnenkort een eind. Per oktober sluit de attractie, want er is niet genoeg geld.

Modelspoor Panorama werd halverwege de jaren ‘70 opgericht door Bernard Buesink, in de tuin bij zijn huis. De jaren erna breidde hij zijn hobby uit en vonden steeds meer mensen de weg naar het familiepark. Toen zijn gezondheid het vijf jaar geleden liet afweten, namen zijn kleinkinderen Ramon en Jasmijn het over.

Inmiddels is hun opa dementerend en zit hij in een verzorgingshuis. Ramon en Jasmijn hebben niet genoeg geld om het huis en de tuin, waar het modelspoor ligt, te kopen. Dus gaat het in de verkoop. De kleinkinderen zoeken nu een andere locatie en een exploitant, zodat het levenswerk van hun opa kan blijven bestaan. “Het zou voor ons heel veel betekenen als het park kan worden doorgezet. Al vanaf dat ik klein was ben ik hier aan het werk. Het zou zo jammer zijn als het verdwijnt,” zegt Ramon.