Sport

Henk en zijn marktplaatsfiets bereiken Turkije

De 28-jarige Henk van Dillen uit Alblasserdam is gek op fietsen. In januari vertrok hij op zijn tweedehands marktplaatsfiets helemaal naar Singapore. De WNF-vrijwilliger wil tijdens zijn tocht aandacht vragen voor bedreigde diersoorten in de gebieden waar hij doorheen reist. En het gaat nog steeds goed met Henk, want hij is inmiddels aangekomen in Turkije!

Henk heeft er al een heleboel kilometers op zitten en dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is namelijk nog best pittig om op je fietsje door de hoge Oostenrijkse bergen te fietsen en ook een tentje opzetten in een dikke pak sneeuw valt niet mee. Gelukkig krijgt Henk op allerlei plekken hulp van de lokale bevolking, die het gekke idee van de Nederlander maar wat grappig vinden.

Henk koos er bewust voor op een marktplaatsfiets de wereld over te reizen. Hij wilde op avontuur en met een sliksplinter nieuwe fiets maak je natuurlijk veel minder spannends mee. Wel is hij goed voorbereid: iedere dag gaat hij op pad zijn eigen tentje, slaapzak, extra buitenbanden en een heleboel andere fietsreparatiespullen.